Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Βοστόνης των Η.Π.Α., οι πλούσιοι είναι και πιο δυστυχισμένοι, καθώς τους απασχολούν θέματα εξαιρετικής σοβαρότητας όπως να μην εμφανιστούν αχάριστοι για την καλοτυχία τους, να μην κακομάθουν τα παιδιά τους και μήπως δεν ανταποκριθούν στις προσδοκίες του περιβάλλοντός τους.

Παρά το γεγονός ότι πολλές οικογένειες, που εξέτασε η έρευνα, κατέχουν περιουσιακά στοιχεία ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων τουλάχιστον, πολλά από τα μέλη τους δηλώνουν δυστυχισμένα.
«Ένας από τους λόγους που τα χρήματα δεν μπορούν να φέρουν και την ευτυχία, είναι επειδή οι άνθρωποι δεν τα ξοδεύουν σωστά» είπε η Elizabeth Dunn, που διεξήγαγε την έρευνα.
Πρόσθεσε πως «ανακαλύψαμε ότι οι άνθρωποι γίνονται πιο ευτυχισμένοι όταν ξοδεύουν χρήματα σε άλλους».
 
Οι εξαιρετικά πλούσιοι έχουν και διάφορους φόβους, εκ των οποίων οι πιο συνηθισμένοι είναι να μη φανούν αχάριστοι, να μην κακομάθουν τα παιδιά τους, αν οι φιλίες τους είναι αληθινές και δεν βασίζονται σε συμφέροντα καθώς και τα ίδια τα λεφτά, αφού διάφοροι κροίσοι παραδέχτηκαν πως δεν αισθάνονται ασφαλείς αν δεν έχουν τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια στον τραπεζικό τους λογαριασμό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cosmo

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης