Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Γάλλοι ενήλικες από το σύστημα υγείας τους, όχι όμως και οι Γερμανοί!

Η εταιρεία Consultancy Deloitte, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα σε δείγμα περίπου 1.000 πολιτών από κάθε χώρα, διαπίστωσε ότι το 55% από αυτούς, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελβετία, «βαθμολόγησαν» το σύστημα υγείας της χώρας τους με «Α» ή «Β».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον ίδιο βαθμό έδωσε το 30% των Βρετανών, το 21% των Αμερικανών και το 17% των Γερμανών, ενώ το 43% των Καναδών απάντησε μεταξύ «Α» και «Β». Σύμφωνα με τον Ντιν Άρνολντ, τον επικεφαλής της Deloitte, η αποδοχή του κοινού σε κάθε χώρα σχετίζεται ουσιαστικά με την άποψή του για το τι μπορεί να του προσφέρει το σύστημα υγείας.

 Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που δαπανούν τα περισσότερα χρήματα στον τομέα της υγείας (7.290 δολάρια κατά κεφαλήν ή το αντίστοιχο του 16% του ΑΕΠ), ενώ η Βρετανία δαπανά μόλις 2.992 δολάρια κατά κεφαλήν ή το 8,4% του ΑΕΠ της. Η Ελβετία, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Γερμανία βρίσκονται στις ενδιάμεσες θέσεις της κατάταξης με δαπάνες 4.417 δολάρια, 3.895, 3.601 και 3.588 αντίστοιχα ή το 10% με 11% του ΑΕΠ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης