ΗΠΑ: Έρευνα για ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση Φλιν ζητά ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 00:06
ΗΠΑ: Έρευνα για ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση Φλιν ζητά ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, κάλεσε σήμερα την έναρξη έρευνας για αξιόποινες πράξεις που ενδεχομένως να διαπράχθηκαν στην υπόθεση που περιβάλλει την παραίτηση του Μάικλ Φλιν από την θέση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, σημειώνοντας πως οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να τεθούν αντιμέτωποι με δύσκολα ερωτήματα.

«Αυτό που ζητώ είναι την διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης έρευνας από μια εκτελεστική αρχή για να διευρενήσει την διάπραξη ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων», τόνισε ο Σούμερ στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι σε μια τέτοια έρευνα δεν μπορεί να ηγηθούν ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ούτε νομικοί του Λευκού Οίκου.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακ Κόνελ δήλωσε ότι είναι «ιδιαίτερα πιθανό» η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας να εξετάσει τις επαφές του Φλιν με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Σεργκέι Κίσλιακ.

«Η Επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει να εξετάζει την ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές?είναι ιδιαιτέρα πιθανό να θελήσουν να ερευνήσουν αυτή την υπόθεση, έχουν την δικαιοδοσία να το πράξουν», τόνισε ο Μακ Κόνελ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Μάικλ Φλιν παραιτήθηκε χθες, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον διορισμό του στην θέση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, έπειτα από αποκαλύψεις ότι είχε συζητήσει τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ πριν ο Τραμπ αναλάβει την προεδρία και είχε παραπλανήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συνομιλίες αυτές

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 00:06