Το ιταλικό Υπουργείο Υγείας αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας στον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας της Ιταλίας, τον Pio Albergo Trivulzio στο Μιλάνο, διότι -όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος χώρας- υπάρχει η υποψία ότι η διεύθυνση του συγκεκριμένου ιδρύματος μπορεί να απέκρυψε πάνω από 100 θανάτους από τον Covid-19.

Πρόκειται για πάνω από 70 θανάτους τον Μάρτιο και τουλάχιστον άλλους 30 τον Απρίλιο, οι οποίοι, επισήμως, οφείλονται σε πνευμονία. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Rai, εικάζεται ότι δεν δόθηκαν προστατευτικές μάσκες στο προσωπικό και δεν πληροφορήθηκαν για τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας οι οικογένειες των ηλικιωμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα φέρετρα λέγεται ότι τοποθετήθηκαν και στην εσωτερική εκκλησία του οίκου ευγηρίας» γράφει ο Τύπος, την ώρα που η διεύθυνση του Pio Albergo Trivulzio απορρίπτει κάθε κατηγορία και δηλώνει διατεθειμένη να συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας και με τη δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, όμως, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς σε πολλούς οίκους ευγηρίας της Ιταλίας σημειώθηκαν εκατοντάδες θάνατοι ηλικιωμένων από τον κορωνοϊό. Αποτέλεσμα της υποχρεωτικής καραντίνας είναι ότι το σύνολο των υπερηλίκων δεν μπορεί μέχρι σήμερα να βγει από τα κτήρια και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός προστασίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης