Έρευνα για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στις επαρχίες Χελμάντ και Πακτιά του Αφγανιστάν ζητάει η Μόσχα, όπως επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

Οι πρόσφατοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Χελμάντ προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 23 αμάχων και τον τραυματισμό ακόμη τριών, ενώ στη Πακτιά σκοτώθηκαν επιπλέον οκτώ άτομα και τραυματίστηκαν τέσσερις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, μετά και τις τελευταίες εναέριες επιδρομές ο αριθμός των παρεμφερών περιστατικών ανέρχεται σε τουλάχιστον πέντε στο β’ 15ήμερο του Νοεμβρίου.

«Η κατάσταση προκαλεί σοβαρές ανησυχίες. Τέτοια εγκλήματα εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις δραστηριότητες των νατοϊκών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν. Όπως μπορούμε να δούμε, παρατηρείται μία αύξηση των θανάτων που σχετίζονται άμεσα με την απόφαση των ΗΠΑ να εντατικοποιήσουν τη στρατιωτική δραστηριότητα στο Αφγανιστάν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Και προστίθεται: «Ζητούμε τη διεξαγωγή μίας πλήρους έρευνας για τα προαναφερόμενα περιστατικά, καθώς οι υπεύθυνοι θα πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης