Οι λευκοί Αμερικανοί συνιστούν τη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους σε επιθέσεις απ’ ό,τι οι μουσουλμάνοι ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα τα τελευταία 14 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του New American Foundation.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους 26 επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος που χαρακτηρίστηκαν τρομοκρατικές, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, και διαπίστωσαν ότι οι 19 έγιναν από μη μουσουλμάνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θύματα των μη μουσουλμάνων ανέρχονται σε 48, έναντι 26 θυμάτων όσων δηλώνουν τζιχαντιστές. Στις μη μουσουλμανικές ομάδες περιλαμβάνονται δεξιές και αντικυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και ομάδες που πιστεύουν στην ανωτερότητα της λευκής φυλής.

Επιθέσεις που δεν συνδέονται με συγκεκριμένη ιδεολογία δεν λήφθηκαν υπόψη κατά την έρευνα, καθώς δεν θα μπορούσαν, σύμφωνα με τα κριτήρια του NAF, να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικές.

Τα συμπεράσματα αυτά μπορεί να σοκάρουν την Αμερική, όπου το τραύμα της 11/9 έχει οδηγήσει σε αυξημένη προβολή των τζιχαντιστικών επιθέσεων από τα μίντια, ωστόσο οι αμερικανικές αρχές γνωρίζουν καλά την επικινδυνότητα των λευκών εξτρεμιστικών οργανώσεων, κατά τους «New York Times».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλη πρόσφατη έρευνα, των πανεπιστημίων Β. Καρολίνας και Ντιουκ, διαπίστωσε ότι το 74% των αστυνομικών τμημάτων αναφέρουν ως μεγαλύτερη απειλή την αντικυβερνητική βία και μόλις το 39% την εμπνευσμένη από την Αλ Κάιντα.

«Οι αρμόδιες για την εφαρμογή του νόμου αρχές σε όλη τη χώρα μας είπαν ότι η απειλή των μουσουλμάνων εξτρεμιστών δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η απειλή των δεξιών εξτρεμιστών» δηλώνει ο Charles Kurzman, ερευνητής του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνας, στην ίδια εφημερίδα.

Πηγή: The Independent

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στο Τσάρλεστον

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης