Έρευνα Μιούλερ: Δεν χρειαζόταν προειδοποίηση ο πρώην σύμβουλος Μάικλ Φλιν για να μην πει ψέματα στο FBI

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 01:06
Έρευνα Μιούλερ:  Δεν χρειαζόταν προειδοποίηση ο πρώην σύμβουλος Μάικλ Φλιν για να μην πει ψέματα στο FBI
Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν δεν χρειαζόταν να του επιστήσουν την προσοχή για να μην κάνει ψευδή κατάθεση στο FBI και δεν δικαιούται επιείκειας, επειδή δεν έλαβε ειδοποίηση, υπογραμμίζει έγγραφο που υπέβαλε σε αμερικανικό δικαστήριο το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

Ο Μιούλερ, ο ειδικός εισαγγελέας, αρμόδιος για την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, επικαλούμενος τα ανώτερα κυβερνητικά πόστα που κατείχε ο Φλιν, αντέκρουσε τον ισχυρισμό του πρώην συμβούλου ότι η έλλειψη προειδοποίησης πρέπει να θεωρηθεί ελαφρυντικός παράγοντας στην επιβολή της ποινής του.

Ο Φλιν -στρατηγός ε.α. που παρέμεινε στον Λευκό Οίκο για μόλις 24 ημέρες - παραδέχθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 ότι είπε ψέματα σε πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) για τις επαφές του με Ρώσους. Αναμένει να του γνωστοποιηθεί η ποινή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της περιφέρειας της Κολούμπιας την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.

«Ένας εν ενεργεία σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, πρώην επικεφαλής μιας υπηρεσίας πληροφοριών, στρατηγός εν αποστρατεία με 33ετη υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις γνωρίζει ότι δεν πρέπει να λέει ψέματα σε ομοσπονδιακούς πράκτορες», τόνισε το γραφείο του Μιούλερ.

«Δεν χρειάζεται να προειδοποιηθεί ότι είναι έγκλημα να ψεύδεσαι σε ομοσπονδιακούς πράκτορες, να γνωρίζεις τη σημασία να τους λες την αλήθεια».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο δικαστής στην υπόθεση Φλιν έδωσε εντολή στον ειδικό εισαγγελέα Μιούλερ να παραδώσει τα έγγραφα που σχετίζονται με τη συνέντευξη που έδωσε ο Φλιν στο FBI στις 24 Ιανουαρίου 2017.

Οι συνήγοροι του Φλιν είχαν ζητήσει επιείκεια για τον πελάτη τους, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν του αξίζει» να φυλακιστεί επειδή είπε ψέματα για τις επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 01:07