Όπως μεταδίδει η Daily Mail, αποκαλύφθηκε ότι αγόρι 4 ετών στην Ιταλία, είχε μολυνθεί από τον Covid-19 τον Νοέμβριο του 2019. 

Το παιδί ζούσε κοντά στο Μιλάνο και δεν είχε ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό. Στις 21 Νοεμβρίου εμφάνισε βήχα και λίγες ημέρες αργότερα πυρετό, σε συνδυασμό με εμετούς και μυϊκή ατονία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στα επείγοντα. Αρχικά, θεωρήθηκε ότι είχε ιλαρά καθώς παρουσίασε και εξανθήματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 5 Δεκεμβρίου του 2019, ελήφθη δείγμα από τον λαιμό του και ύστερα από εξέταση βρέθηκε θετικό στον Covid-19.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κορωνοϊός δεν εντοπίστηκε στην Ιταλία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, μερικές εβδομάδες δηλαδή, πριν το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα της πανδημίας στην Ευρώπη. 

Συγκεκριμένα, η Ιταλία ανακοίνωσε επίσημα την ύπαρξη του ιού στις 30 Ιανουαρίου 2020, όταν ο πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, ανέφερε πως έχουν βρεθεί δύο θετικά κρούσματα Covid-19 από Κινέζους τουρίστες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η Κίνα έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι απέκρυψε την αλήθεια για τη διασπορά της νόσου, υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός μεταδόθηκε από την Ινδία μέσω μολυσμένου νερού, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ετοιμάζεται να διεξάγει εκτενή έρευνα για την αιτία προέλευσης της νόσου Covid-19.

Αυτή η αποκάλυψη, έρχεται περίπου 20 ημέρες μετά τη μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου της Ιταλίας, που έδειξε ότι ο ιός εξαπλωνόταν από τον Σεπτέμβριο του 2019 και στην οποία οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεκάδες εθελοντές που συμμετείχαν σε μια δοκιμή από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο, είχαν αναπτύξει αντισώματα πολύ πριν τον Φεβρουάριο.

Η μελέτη ανέφερε ότι μια «μακροπρόθεσμη, μη αναγνωρισμένη εξάπλωση» του ιού θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί το ξέσπασμα ήταν τόσο καταστροφικό για την Ιταλία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες μελέτες, ο ιός υπήρχε ήδη σε Γαλλία, Βραζιλία και Ηνωμένες Πολιτείες πριν από το τέλος του 2019.

Πηγή: Daily Mail 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης