Τις κινήσεις του δράστη του αιματοκυλίσματος στα δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία έχουν στο μικροσκόπιο τους οι αρχές σε Τουρκία και Βουλγαρία καθώς όπως έγινε γνωστό ο μακελάρης είχε επισκεφθεί στο παρελθόν και τις δύο χώρες.

Ιδιαίτερα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο, ο μακελάρης φαίνεται πως όχι μόνο είχε επισκεφθεί την Τουρκία αλλά είχε παραμείνει εκεί και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο Τούρκος αξιωματούχος οι κινήσεις του 28χρονου αλλά και οι επαφές του στη χώρα εξετάζονται από τις τουρκικές αρχές, ενώ παράλληλα εκτιμάται πως ενδεχομένως είχε επισκεφθεί κι άλλες χώρες.

Παράλληλα, οι αρχές της Βουλγαρίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με τα κίνητρα της επίσκεψης του δράστη στην χώρα, τον Νοέμβριο του 2018.

Ο Αυστραλός δράστης είχε διαμείνει στη Βουλγαρία το διάστημα «9ης- 15ης Νοεμβρίου 2018», επισήμανε ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας Σοτίρ Τσατσάροφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνα ξεκίνησε για να καθοριστεί εάν «η εκδοχή που εκείνος παρουσίασε, σύμφωνα με την οποία ήθελε να ανακαλύψει ιστορικά αξιοθέατα και να μελετήσει την ιστορία των βαλκανικών χωρών, είναι σωστή ή εάν είχε άλλους στόχους», εξήγησε ο εισαγγελέας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης