Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Eric Schneiderman διέταξε να διαταχθεί έρευνα στο «Donald J. Trump Foundation» προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το ίδρυμα του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές τηρεί τη νομοθεσία της πολιτείας για τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, μετέδωσε το Reuters.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Schneiderman, που είναι υποστηρικτής της υποψήφιας των Δημοκρατικών Hillary Clinton, καλεί τον Trump να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το 2013 είχε ασκήσει και πάλι δίωξη κατά του μεγιστάνα και σημερινό προεδρικό υποψήφιο για την υπόθεση του πανεπιστημίου του Trump University. Συγκεκριμένα, ο Schneiderman είχε ζητήσει από τον Trump να επιστρέψει 40 εκατ. δολάρια γιατί «εξαπάτησε» τους σπουδαστές του πανεπιστημίου που ίδρυσε το 2005.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο εισαγγελέας δήλωσε πως το ενδιαφέρον του για το θέμα του ιδρύματος σχετίζεται με την ιδιότητα του ως ρυθμιστή των μη κερδοσκοπικών οργανισμών στη Νέα Υόρκη. «Μας προκαλεί ανησυχία η υποψία πως το ίδρυμα Trump Foundation ενδέχεται να έχει εμπλακεί σε κάποια παρατυπία από την άποψη αυτή» είπε ο Schneiderman.

«Πραγματοποιούμε την έρευνα στο ίδρυμα προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν τηρεί τη νομοθεσία για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Νέας Υόρκης» τόνισε ο εισαγγελέας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το είδος της παρατυπίες που φέρεται να έχει διαπράξει το ίδρυμα του Donald Trump.

Η πλευρά του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων απέρριψε τους ισχυρισμούς του γενικού εισαγγελέα. Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του μεγιστάνα Steven Cheung δήλωσε ότι τα κίνητρα για τη δίωξη είναι καθαρά πολιτικά και χαρακτήρισε τον Schneiderman ως «κομματικό οπαδό που για χρόνια κάνει τα στραβά μάτια στο ίδρυμα Clinton».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Donald Trump έχει κατηγορήσει την συνυποψήφια του για διαφθορά, υποστηρίζοντας πως έχει λάβει χρήματα από τους δωρητές του ιδρύματος Clinton Foundation.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης