Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. για τον εντοπισμό 13 μεταναστών από την Αϊτή, οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα εντός των αμερικανικών χωρικών υδάτων. Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το πλοιάριο, που τους μετέφερε, ανετράπη λόγω θαλασσοταραχής ανατολικά από τα νησιά Μπαχάμες, με αποτέλεσμα και οι 28 επιβαίνοντες να βρεθούν στο νερό.

Μέχρι στιγμής 11 ναυαγοί έχουν εντοπιστεί νεκροί και τέσσερις έχουν διασωθεί. Το ναυάγιο συνέβη την Κυριακή και ήδη στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Ακτοφυλακής προκειμένου να περισυλλέξουν τυχόν επιζώντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο πολύ κοντά στις νότιες ακτές των Η.Π.Α.. Τον περασμένο Φεβρουάριο, πάνω από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, βυθίστηκε στα ανοικτά της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στο έδαφος των Η.Π.Α., προερχόμενοι από την Αϊτή, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Το κύμα μετανάστευσης έγινε ακόμα πιο έντονο μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 220.000 ανθρώπων, αφήνοντας πάνω από 1,5 εκατ. άστεγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί στον Αγ. Δομίνικο, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, 04:40
Στο «κόκκινο» οι σεισμόπληκτοι της Αϊτής, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012, 07:39

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης