Έρευνες στην Κένυα για τη σύλληψη Ιρανών τρομοκρατών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012, 18:55
Έρευνες στην Κένυα για τη σύλληψη Ιρανών τρομοκρατών
Το Ιράν προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τους δύο Ιρανούς που συνελήφθησαν στην Κένυα και κατηγορούνται από την τοπική αστυνομία ότι ήταν μέλη ενός «τρομοκρατικού πυρήνα», δήλωσε ο Ραμίν Μεχμανπαράστ, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της χώρας Irna.

«Η ταυτότητα των ατόμων αυτών δεν μας έχει γίνει γνωστή ακόμη και η πρεσβεία του Ιράν στο Ναϊρόμπι αναζητά πληροφορίες, καθώς και να επιτραπεί στον πρέσβη να συναντηθεί με τους συλληφθέντες.
Εφόσον δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία τους, δεν μπορούμε να εκφράσουμε γνώμη για την υπόθεση αυτή», πρόσθεσε ο Μεχμανπαράστ.

Κάνοντας λόγο για «καλές και αδελφικές σχέσεις» μεταξύ του Ιράν και της Κένυας, ο εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «ορισμένοι κύκλοι και ξένα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να πλήξουν τις σχέσεις αυτές αναφερόμενα σε αυτές τις πληροφορίες και τις κατηγορίες».

Νωρίτερα σήμερα η κενυατική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι υπάρχουν υποψίες πως οι δύο Ιρανοί ανήκουν σε μια τρομοκρατική οργάνωση που σχεδίαζε επιθέσεις στο Ναϊρόμπι και την Μομπάσα.
Ο ένας συνελήφθη την Τετάρτη στο Ναϊρόμπι και ο άλλος την επόμενη ημέρα στη Μομπάσα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012, 19:00