Έκκληση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να προστατευτούν οι άμαχοι στη Συρία, απηύθυνε εκ νέου την Πέμπτη ο Αραβικός Σύνδεσμος, εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών για συνέχιση των συγκρούσεων στο εσωτερικό της ασιατικής χώρας.

Ειδικότερα, μέσω ανακοίνωσής τους, οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου ζητούν από τα μέλη του εκτελεστικού οργάνου του Ο.Η.Ε. να «επανεξετάσουν την πολιτικής τους όσον αφορά στην κρίση στη Συρία, λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα για να προστατευτούν οι άμαχοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, γνωστοποιείται πως θα αναθέσουν σε Άραβες αντιπροσώπους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και στη συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την 5η Μαΐου, να ζητήσουν από το ΣΑ να προστατεύσει τους Σύρους αμάχους.

Πάντως, από την τελική ανακοίνωση μετά τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου απαλείφθηκε μια φράση που περιείχε ένα προσχέδιό της και αναφερόταν στο Κεφάλαιο 7 της Χάρτας του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η συγκεκριμένη διάταξη εγκρίνει διαφόρων ειδών ενέργειες, από διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις ως και μια στρατιωτική επέμβαση στην περίπτωση που μια χώρα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις απέναντι στη διεθνή κοινότητα.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης