Μια ομάδα αποτελούμενη από μηχανικούς, ναυπηγούς, και εξειδικευμένους στις ανελκύσεις ναυαγίων επιστήμονες, έχει αναλάβει την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή της απομάκρυνσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia το οποίο βρίσκεται μισοβυθισμένο από τις 13 Ιανουαρίου του 2012, κατά μήκος της ακτής στο Giglio της Ιταλίας, μετά το ναυτικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 30 συνολικά ανθρώπους.

Εκπονώντας μελέτες και πραγματοποιώντας προεργασίες που διήρκεσαν περισσότερο από ένα χρόνο, η συγκεκριμένη ομάδα θεωρεί πως είναι πλέον έτοιμη να περιστρέψει το πλοίο φέρνοντάς το σε όρθια θέση και στη συνέχεια να το ρυμουλκήσει σε κοντινό ναυπηγείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα εφαρμοστεί η γνωστή ως μέθοδο «parbuckling» η οποία περιγράφεται με αναλυτικά animations στο παρακάτω βίντεο.

Αν κάτι ωστόσο δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό αλλά την έκβαση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, είναι το ότι η μέθοδος αυτή δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ξανά σε πλοίο τόσο μεγάλου μεγέθους, κάτι που σε κάθε περίπτωση κάνει την ομάδα εξαιρετικά επιφυλακτική.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Θα γίνει ανέλκυση του Costa Concordia, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013, 09:36

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης