Σκληρή ήταν η απάντηση που ήρθε από την Τουρκία, σχετικά με τις κυρώσεις που προανήγγειλε o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, φαίνεται πως δεν πτοείται, ούτε φυσικά τρέμει από την παγκόσμια κατακραυγή που έχει προκαλέσει η τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση μέχρι τέλους, χωρίς να δίνουμε προσοχή σε απειλές. Θα ολοκληρώσουμε, οπωσδήποτε, τη δουλειά που ξεκινήσαμε. Η μάχη μας θα συνεχιστεί έως την επίτευξη της τελικής νίκης» υπογράμμισε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου για την κριτική που ασκούν σε βάρος της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας και ζήτησε διεθνή χρηματοδότηση για τα σχέδια της Άγκυρας για μια «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία.

«Καταρρέει» το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

Μεγάλη πτώση σημειώνει σήμερα το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, υπό τη σκιά των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ. Οι απειλές Τραμπ για «ισχυρές κυρώσεις» και η καταδίκη της εισβολής και από την ΕΕ λειτουργούν αποτρεπτικά για τους επενδυτές. Ο Ταγίπ Ερντογάν όμως δεν φαίνεται να πιστεύει ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα προχωρήσει στην υλοποίηση των απειλών του κατά της Τουρκίας, αναλογιζόμενος ότι τα ίδια έλεγε και στην περίπτωση των S-400 για να μην κάνει τίποτα τελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο δείκτης IMKB-100 σημείωνε το μεσημέρι πτώση 3,78%, επηρεασμένος και από το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια.

Η απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ισχυρές κυρώσεις στην Τουρκία με αφορμή την εισβολή της Άγκυρας στη Συρία, «βυθίζει» το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης και ασκεί σημαντικές πιέσεις στην τουρκική λίρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης