Αποκαλώντας γκάνγκστερ, κακοποιούς και ληστές όσους διεξάγουν έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Ερντογάν κλιμακώνοντας την ρητορική του  προειδοποίησε: « Όπως δεν αφήσαμε χώρο στους τρομοκράτες της Συρίας το ίδιο θα κάνουμε και με τους ληστές των θαλασσών».

Κατά την ομιλία του σε τελετή παράδοσης της κορβέτας Burgazadar στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης ο Ερντογάν τόνισε ότι «τα γεγονότα που διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και στις θάλασσες. Κάθε πλοίο που προστίθεται στον στόλο μας αυξάνει τη αποφασιστικότητά μας και την δύναμη μας στην θάλασσα ώστε να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς δεν έχουμε βλέψεις σε κανενός τα εδάφη, άρχισαν να καταλαβαίνουν πόσο μεγάλο λάθος κάνουν αυτοί που νόμιζαν ότι μπορούν να κάνουν βήματα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία και την «ΔΤΒΚ», (το ψευδοκράτος στην Κύπρο), κατέληξε, εννοώντας προφανώς την απόφαση για μη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12νμ στο Ιόνιο.

Κατά την τελετή παράδοσης της κορβέτας, ανακοινώθηκε και η κατασκευή ενός νέου υποβρυχίου από τα ίδια ναυπηγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης