Στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των ερωτήσεων που δέχθηκε από δημοσιογράφους για τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων που έγινε μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε και με αφορμή την πρόταση του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ για τριμερή συνάντηση αναφορικά με τις προσφυγικές ροές, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ με τον Μητσοτάκη δεν μπαίνω στην ίδια φωτογραφία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε επίσης αν θα επανεξετάσει το θέμα του ανοίγματος των πυλών στα σύνορα και απάντησε: «Αυτή η δουλειά τελείωσε, ανοίξαμε τις πόρτες. Όσοι μπορούν να φύγουν θα φύγουν, δεν τους βγάζουμε με το ζόρι από τη χώρα μας, φεύγουν με τη δική τους θέληση. Η Ελλάδα τους δυναστεύει. Υπάρχουν πέντε νεκροί, παράλληλα τρυπούν τα σκάφη, είναι βάρβαρη η συμπεριφορά τους. Ο Μπορίσοφ μού πρότεινε τριμερή συνάντηση και εκείνη την ημέρα υπήρχαν 2 νεκροί. Μετά από αυτό το γεγονός, εκεί που βρίσκεται ο Μητσοτάκης εγώ δεν πάω, ούτε μπαίνω στην ίδια φωτογραφία μαζί του. Θα πρέπει να ξέρουν οι πολιτικοί ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι τόσο φθηνή» κατέληξε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης