Το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος για τις επαφές που έχει η ΜΙΤ (υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας) με τον Οτσαλάν. Οι αποκαλύψεις με βίντεο και συνομιλίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο Οτσαλάν, μετά τη σύλληψή του, φέρεται να συνομιλεί αρχικά με τον αρχηγό της ΜΙΤ ( ως απεσταλμένο του τέως πρωθυπουργού Εντζεβίτ) και στη συνέχεια με μια επιτροπή υψηλόβαθμων αξιωματικών της ηγεσίας του τουρκικού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο διάστημα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ηχητικό ντοκουμέντο όπου η επιτροπή της ΜΙΤ, με επικεφαλής τον αρχηγό της διαπραγματεύεται με εκπροσώπους του Οτσαλάν το κουρδικό ζήτημα. Η συνομιλία αυτή διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο. Λίγο αργότερα , η αντιπολίτευση της Τουρκίας, παρουσίασε έγγραφο με τίτλο « Το πρωτόκολλο του Όσλο».

Όλ’ αυτά σε επίπεδο δημοσιογραφικής αποκάλυψης. Πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακρίθηκε από δημοσιογράφους, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε ότι ο ίδιος έστειλε στο νησί Ιμραλί τον πρώην και νυν αρχηγό της ΜΙΤ για να συνομιλούν με τον Οτσαλάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμως λοιπόν, παραδέχθηκε ότι εκείνος είχε στείλει στο Όσλο τα κλιμάκια της ΜΙΤ για να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους του Οτσαλάν. «Το μεγαλύτερό μας εργαλείο είναι η ΜΙΤ», ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε « Η ΜΙΤ έχει συναντήσεις και με άλλες μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο, όπως κάνουν και οι άλλες υπηρεσίες, όποτε απαιτείται να κάνει βήματα, τα κάνει. Έχει σημασία πότε γίνονται».

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, άσκησε έντονη κριτική στα τουρκικά ΜΜΕ που αποκάλυψαν τις επαφές ΜΙΤ-Οτσαλάν, τα κατηγόρησε για υποκριτική συμπεριφορά και απευθυνόμενος στους καναλάρχες είπε: «Μην τα βάζετε με τον αρχηγό της ΜΙΤ αλλά ζητήστε λογαριασμό από εμένα»
Τέλος πρόσθεσε ότι « η Γαλλία και η Γερμανία δεν θέλουν να λύσουμε το πρόβλημα της τρομοκρατίας».

H συνέντευξή του μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης