«Μας απειλούν. Δεν μπορείτε να τιθασεύσετε αυτό το έθνος με τη γλώσσα των απειλών» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν απορρίπτοντας το τελεσίγραφο της Ουάσινγκτον το οποίο ζητεί από την Άγκυρα την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

 «Είναι ντροπή, ντροπή! Προτιμάτε έναν πάστορα από έναν στρατηγικό εταίρο σας στο ΝΑΤΟ» είπε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουν να απελευθερώσουμε μέχρι αύριο (σσ. σήμερα) το απόγευμα τον Μπράνσον με απειλές» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας εστιάζοντας στις αποφάσεις των ΗΠΑ ως «ρουκέτες σε οικονομικό πόλεμο».

Σε ομιλία του στην επαρχία Ορντού ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: «Απευθύνομαι για μία ακόμη φορά στις ΗΠΑ. Είναι ντροπή, ντροπή! Προτιμάτε έναν πάστορα από έναν στρατηγικό εταίρο σας στο ΝΑΤΟ».

«Μας απειλούν. Δεν μπορείτε να τιθασεύσετε αυτό το έθνος με τη γλώσσα των απειλών. Εμείς απλώς γονατίζουμε ενώπιον του Θεού. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία για έναν ιερέα. Θα κάνουμε ότι απαιτεί η τουρκική Δικαιοσύνη. Εδώ είναι Τουρκία. Δεν είναι μια χώρα που την κάνει ό,τι θέλει ο καθένας. Νομίζουν ότι θα καταστρέψουν την Τουρκία έτσι εύκολα μέσω του νομίσματος», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Το τελεσίγραφο των ΗΠΑ προς την Άγκυρα λήγει την Κυριακή 18:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης