Ερντογάν: Οι εκκλήσεις της Άγκυρας για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ αποδίδουν καρπούς

Ερντογάν: Οι εκκλήσεις της Άγκυρας για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ αποδίδουν καρπούς
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως οι εκκλήσεις της Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στην ανταρτοκρατουμενη περιφέρεια του Ιντλίμπ αποδίδουν καρπούς, καθώς έχουν περάσει αρκετές ημέρες με σχετική ηρεμία, πρόσθεσε όμως πως χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Hurriyet».

Ο Ερντογάν πρόκειται να έχει συνομιλίες αργότερα σήμερα στη Ρωσία με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η στρατιωτική στήριξη του οποίου προς τη συριακή κυβέρνηση βοήθησε ώστε να ανατραπούν τα κέρδη που είχαν πραγματοποιήσει οι αντάρτες στη διάρκεια ετών και ο οποίος απέρριψε δημοσίως πριν από 10 ημέρες την τουρκική έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

«Η κατάσταση στην περιοχή του Ιντλίμπ ήταν για τρεις ημέρες ήρεμη. Φαίνεται ότι επιτύχαμε ένα αποτέλεσμα με τις προσπάθειες που έγιναν» δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τη «Hurriyet».

«Όμως, εξακολουθούμε να μην είμαστε ικανοποιημένοι» τόνισε. Η Τουρκία, με 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, έχει ήδη αναλάβει «το πολιτικό και ανθρώπινο βάρος» από την επταετή σύγκρουση στη Συρία και οποιαδήποτε νέα ροή προσφύγων θα κατευθυνθεί προς την Τουρκία, δήλωσε ο Ερντογάν.

Η Άγκυρα έχει δημιουργήσει περίπου 12 στρατιωτικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ, τα οποία έχει ενισχύσει τις τελευταίες εβδομάδες με στρατεύματα και εξοπλισμό, σύμφωνα με τουρκικές πηγές και πηγές στους Σύρους αντάρτες.

«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους αγνούς, καθαρούς, αθώους ανθρώπους εκεί μ' αυτά τα παρατηρητήρια» υποστήριξε ο Ερντογάν. «Όμως, αυτήν τη στιγμή όλοι μπορούν να δουν πόσο ανελέητο είναι το καθεστώς και τον τρόμο που επιβάλλει εκεί. Υπάρχει ένα κράτος τρομοκράτης» πρόσθεσε.

«Ας κάνουμε όλοι μαζί βήματα, ας πάρουμε μέτρα εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων που βρίσκονται ανάμεσα στην αντιπολίτευση στην Ιντλίμπ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Όμως, ας μη δημιουργήσουμε μια δικαιολογία ούτε να κάνουμε ένα βήμα, όπως το να βομβαρδίσουμε εκεί» κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 12:41