Ερντογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στη Ντόχα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 19:29
Ερντογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στη Ντόχα
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε σήμερα ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Κατάρ, εν μέσω της διπλωματικής κρίσης άνευ προηγουμένου που ξέσπασε τον περασμένο Ιούνιο μεταξύ του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που επισκέπτεται τη Ντόχα, είπε επίσης ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι έτοιμος να παράσχει βοήθεια στο Κατάρ στα κατασκευαστικά σχέδιά του, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2022.

Ο Ερντογάν, που συνοδευόταν από τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομίας, Ενέργειας, Δικαιοσύνης και άλλα στελέχη της κυβέρνησής του, είχε συνομιλίες με τον εμίρη του Κατάρ, τον σεΐχη Ταμίμ μπεν Χαμάντ αλ Θάνι. Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης, οι δύο χώρες υπέγραψαν μια σειρά από συμφωνίες συνεργασίας κυρίως στους τομείς του τουρισμού και της έρευνας.

«Ο Ερντογάν υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη στήριξη της Τουρκίας σε διάφορους τομείς και ιδίως στον βιομηχανικό και τον στρατιωτικό» ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Κατάρ QNA.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στο Κατάρ αφότου ξέσπασε η κρίση με τη Σαουδική Αραβία, πριν από 5 μήνες. Στις 5 Ιουνίου, η Σαουδική Αραβία και πολλοί σύμμαχοί της διέκοψαν κάθε διπλωματική σχέση με το Κατάρ, κατηγορώντας τη χώρα αυτή ότι στηρίζει «τρομοκρατικές» οργανώσεις και ότι προσεγγίζει το Ιράν.

Οι σχέσεις μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας είναι πολύ στενές. Ο αλ Θάνι ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Ερντογάν όταν εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 19:30