Η Τουρκία δεν θα σιωπήσει για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ΑΚP.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι συνομίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και συμφώνησαν για την δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει το έργο τηςΟ  πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι συνομίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και συμφώνησαν για την δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει το έργο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο ομάδες Σαουδαράβων αποτελούμενες από 15 άτομα ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Κασόγκι, πρόσθεσε ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας και την χρησιμοποίηση του σωσία του Τζαμάλ Κασόγκι, γεγονός που οι αρχές του Ριάντ αρνήθηκαν.

Μία ομάδα εννέα ατόμων, στην οποία περιλαμβάνονται και στρατηγοί, ήλθε στην Τουρκία από την Σαουδική Αραβία, είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι σχεδιάσθηκε ημέρες πριν την 2α Οκτωβρίου, οπότε ο δημοσιογράφος εξαφανίσθηκε μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνταντινούπολη, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι ομάδα από τρεις Σαουδάραβες ερεύνησε δάσος κοντά στην Κωνσταντινούπολη μία ημέρα πριν από τη δολοφονία.

Για ποιον λόγο βρέθηκε η 15μελής ομάδα των Σαουδαράβων στην Τουρκία; Με τις εντολές ποιου; Γιατί το προξενείο δεν άνοιξε αμέσως την έρευνα; είπε ο ΕρντογάνΕρντογάν: «Μία ειδεχθής πράξη που δεν πρέπει να καλυφθεί»

«Για ποιον λόγο βρέθηκε η 15μελής ομάδα των Σαουδαράβων στην Τουρκία; Με τις εντολές ποιου; Γιατί το προξενείο δεν άνοιξε αμέσως την έρευνα; Γιατί έγιναν τόσες διαφορετικές δηλώσεις από τους Σαουδάραβες; Ποιος είναι ο τοπικός συνεργάτης που πέταξε το πτώμα του Κασόγκι; Οι Σαουδάραβες πρέπει να απαντήσουν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις» πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δολοφονία του Κασόγκι είναι ειδεχθής, μία αποτρόπαια πράξη που δεν πρέπει να καλυφθεί. Ο θάνατος του Κασόγκι αποτελεί διεθνή υπόθεση, μία υπόθεση που η Τουρκία θα κυνηγήσει, είπε. Όσοι έχουν εμπλακεί πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Πολιτική δολοφονία»

«Δεν αμφιβάλλω για την ειλικρίνεια του βασιλιά Σαλμάν. Με δεδομένο αυτό, πρέπει να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα. Πρόκειται για πολιτική δολοφονία» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν στοιχεία ότι η δολοφονία ήταν σχεδιασμένη υπόθεση. Η Τουρκία και ο κόσμος θα ικανοποιηθούν όταν όλοι οι εντολείς και οι αυτουργοί λογοδοτήσουν. Και άλλες χώρες πρέπει να συμμετάσχουν στην έρευνα, πρόσθεσε στην ομιλία του ο Ερντογάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης