Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε καμία ενέργεια στις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022, 18:50
Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε καμία ενέργεια στις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας

Η Τουρκία βγάζει αύριο Τρίτη 9 Αυγούστου το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν στη Μεσόγειο, σύμφωνα με όσα δήλωσε το μεσημέρι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αύριο θα αποχαιρετήσουμε από το λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας το τέταρτο γεωτρύπανό μας με την ονομασία Αμπντούλ Χαμίτ Χαν. Μέχρι σήμερα, στις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας, δεν επιτρέψαμε να πραγματοποιηθεί κανένας σχεδιασμός ή ενέργεια δίχως εμάς, και δεν θα το επιτρέψουμε στη συνέχεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Από τη δική του πλευρά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε Τούρκους διπλωμάτες, εξαπέλυσε επίθεση σε Ελλάδα και Κύπρο και κατηγόρησε τις δύο χώρες πως επιχείρησαν να στείλουν εννέα πλοία στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

«Ένας σημαντικός παράγοντας της πολιτικής μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το δίδυμο Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων επιχείρησε να στείλει 9 πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας. Αυτά τα εμποδίσαμε με τα μέτρα που πήραμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι και αύριο το πλοίο Αμπντούλ Χαμιτ θα πλεύσει για τις πρώτες του εργασίες στη Μεσόγειο», ήταν τα λόγια του Τσαβούσογλου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022, 19:03