Ο πρόεδρος της Τουρκίας καταδίκασε την Παρασκευή την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία και παρότρυνε τον κόσμο να σταματήσει την «ισλαμοφοβική φασιστική τρομοκρατία».

«Καταδικάζω έντονα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του τζαμιού Al Noor στη Νέα Ζηλανδία και τους μουσουλμάνους πιστούς» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Αλλάχ μπορεί να έχει έλεος για τα θύματα και να δώσει γρήγορη αποκατάσταση στους τραυματίες» έγραψε ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan στο Twitter στα αγγλικά.

«Η επίθεση σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία δείχνει το σημείο στο οποίο έφθασε η ισλαμοφοβία και η μουσουλμανική εχθρότητα» έγραψε, επίσης στο Twitter, ο İbrahim Kalın, προεδρικός εκπρόσωπος της Τουρκίας.

«Αυτή η δειλή πράξη δείχνει πώς η αντι-μουσουλμανική ρητορική και το μίσος οδηγούν σε δολοφονικές πράξεις. Ο κόσμος πρέπει να σπάσει τη σιωπή του αναφορικά με το ισλαμοφοβικό μίσος. Έχουμε δει πολλές φορές ότι η ισλαμοφοβική ρητορεία εναντίον του Ισλάμ και των μουσουλμάνων έχει μετατραπεί σε διεστραμμένη και δολοφονική ιδεολογία» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Fahrettin Altun, υπεύθυνος για τις προεδρικές επικοινωνίες της Τουρκίας, καταδίκασε επίσης μέσω Twitter την ένοπλη επίθεση. «Καταδικάζω με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στο Christchurch» έγραψε ο Altun.

Για να προσθέσει πως οι σκέψεις και οι προσευχές του είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους.

«Αυτή είναι μια υπενθύμιση ότι ένα διαιρεμένο σπίτι δεν μπορεί να σταθεί: είναι καιρός να ενωθούμε ενάντια σε όλες τις μορφές τρομοκρατίας» προέτρεψε ο Altun.

Πηγή: Anadolu Agency

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης