«Μπαίνουμε στο Αφρίν» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν από την επαρχία Μαρντίν (πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία), όπου βρίσκεται σε εξέλιξη προσυνεδριακή διάσκεψη του κόμματός του (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης {AKP}). 

Η υποδοχή που επεφύλασσαν στον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος ήταν διθυραμβική. «Πήγαινέ μας στο Αφρίν» φώναζαν οι σύνεδροι χειροκροτώντας τον Ερντογάν με τον ίδιο να απαντά: «Εάν χρειαστεί θα πάμε όλοι μαζί. Πρώτα εγώ και μετά εσείς μαζί μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι θέμα χρόνου. Μέχρι στιγμής έχουμε εξουδετερώσει 3.569 τρομοκράτες (σ.σ.: Κούρδους μαχητές)» είπε ο Ερντογάν και συνέχισε λέγοντας: «Ανά πάσα στιγμή θα σας δώσω αυτό το ευχάριστο νέο. Η κατάκτηση στο Αφρίν πλησιάζει, είναι θέμα χρόνου να οδηγηθούμε σε αυτό το ευχάριστο νέο. Δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη της Συρίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι τελευταίες μετακινήσεις του Tούρκου προέδρου εντός της χώρας γίνονται με συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών. Ειδικότερα στην πόλη Μαρντίν μετέβη με ιδιωτικό αεροσκάφος το οποίο συνόδευαν δύο μαχητικά, ενώ στο αεροδρόμιο της πόλης τέθηκαν σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με ελεύθερους σκοπευτές στα γύρω κτήρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης