Ερντογάν: Προδοσία από τις αραβικές χώρες που στηρίζουν το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, 12:16
Ερντογάν: Προδοσία από τις αραβικές χώρες που στηρίζουν το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα Παρασκευή ορισμένες αραβικές χώρες ότι διαπράττουν «προδοσία» μένοντας «σιωπηλές» μπροστά στο αμερικανικό σχέδιο για το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέει πως θα διευθετήσει την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

«Οι αραβικές χώρες που υποστηρίζουν ένα τέτοιο σχέδιο διαπράττουν προδοσία έναντι της Ιερουσαλήμ, καθώς και έναντι του λαού τους και, το σημαντικότερο, έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας» υποστήριξε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον αξιωματούχων του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν είπε ακόμα πως η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, αν δεν διευθετηθεί αμέσως η κατάσταση στην περιοχή αυτή.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειρισθεί τυχόν νέα εισροή μεταναστών. Προχθές, Τετάρτη, ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως η Άγκυρα χάνει την υπομονή της με την επίθεση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει συμφωνίες που έχουν στόχο να μειωθούν οι συγκρούσεις στην περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, 12:25