Ερντογάν προς Αθήνα: «Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα πάθετε ζημιά»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 12:43
Ερντογάν προς Αθήνα: «Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα πάθετε ζημιά»

Προκλητικός και κυνικός για άλλη μια φορά, ο Ερντογάν προέτρεψε την Ελλάδα να «μην ασχολείται μαζί του» για να μην μας «συμβεί το παραμικρό».

«Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον. Αν το κάνουμε, δεν θα σας συμβεί το παραμικρό από εμάς» είπε μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους λέγοντας ότι αυτό είχε πει στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

O Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι παρόμοιο μήνυμα έστειλε στον Έλληνα πρωθυπουργό και μέσω ενός «κοινού φίλου».

«Στην Ελλάδα έχουμε έναν κοινό φίλο, έναν πρώην δήμαρχο. Αν θέλετε ένα μήνυμα από μένα, πες στην ελληνική πλευρά, να μην ασχολείται με μας. Η έγνοιά μας δεν είναι να ασχολούμαστε με την Ελλάδα» επισήμανε.

Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στις εξελίξεις στη Λιβύη υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση: «Τι δουλειά έχεις εσύ με τη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα; Πού είναι η Λιβύη; Εξάλλου στην υφαλοκρηπίδα οι παράκτιες ζώνες πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη. Έρχεται να μας πει ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτική χώρα γι΄ αυτούς. Πώς να το δεχτούμε αυτό;» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι πάγια θέση της Τουρκίας αποτελεί η άποψη ότι τα νησιά δεν διαθέτουν χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία, μεταξύ άλλων, μίλησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι, οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας «συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή, αλλά και να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη».
 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 12:58