Nα μην «παίζει με τη φωτιά» στη διένεξη για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους την Τρίτη προειδοποίησε τη Ρωσία ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα.

«Συμβουλεύω τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά» φέρεται να είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη νοτιοανατολική Τουρκία, καλώντας το Κρεμλίνο να σταματήσει τους ισχυρισμούς για επαφές με τους τρομοκράτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως, ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο πουλάει πετρέλαιο στο καθεστώς Άσαντ.

Ο Ερντογάν, μάλιστα, έθεσε το παρακάτω ερώτημα στη Ρωσία: «Είναι νόμιμο να στηρίζεται ένας άνθρωπος (εννοεί τον Μπασάρ αλ Άσαντ), ο οποίος προεδρεύει ενός κράτους τρομοκρατίας;».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανήλθε στις δηλώσεις του στο ζήτημα της αγοραπωλησίας πετρελαίου, επισημαίνοντας πως η χώρα του «δεν είναι τόσο ανήθικη για να αγοράζει πετρέλαιο από μία τρομοκρατική οργάνωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το μαχητικό τύπου Su-24, είπε ότι η Τουρκία δεν το κατέρριψε σκόπιμα, προσθέτοντας ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία αυτόματη ενέργεια στην παραβίαση των συνόρων ως εφαρμογή των όρων.

Απευθυνόμενος εκ νέου στο Κρεμλίνο, τόνισε πως η Ρωσία πρέπει να καταθέσει αποδείξεις στους ισχυρισμούς της κατά της Τουρκίας, από τις καταγραφές του ραντάρ και το ηχητικό. «Διαφορετικά θα είναι ένοχοι για άδικες και κραυγαλέες κατηγορίες» προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης: Κρεμλίνο: Συνάντηση με τον Πούτιν ζήτησε ο Ερντογάν
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 12:18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης