O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη Ρωσία και την Ουκρανία να επιλύσουν με διπλωματικό τρόπο τις διαφορές τους στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία είχε προχωρήσει στην κατάσχεση τριών πλοίων του ουκρανικού ναυτικού την Κυριακή για παράνομη είσοδο στα χωρικά της ύδατα, στη Μαύρη Θάλασσα, ανατολικά της Κριμαίας, και διότι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις να σταματήσουν καθώς επιχειρούσαν να περάσουν στο στενό του Κερτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε ειρήνη στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Θέλουμε Ρωσία και Ουκρανία να εργαστούν μαζί κι όχι εναντίον η μία της άλλης. Τους καλούμε εκ νέου να κάτσουν κάτω και να λύσουν διπλωματικά το πρόβλημα» δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι κατέσχεσε τα ουκρανικά πλοία αφότου εισήλθαν σε περιοχή που ήταν προσωρινά κλειστή για ναυσιπλοΐα και αφότου έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγο για «πολύ επικίνδυνη πρόκληση». Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: Sputnik 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης