Χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στα προάστια της τρίτης σε μέγεθος πόλης της Αυστραλίας, του Μπρίσμπεϊν, όπου μέχρι την Πέμπτη αναμένονται καταστροφικές πλημμύρες, όπως προειδοποίησε νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης, Κάμπελ Νιούμαν.

Περί τα 6.500 σπίτια και καταστήματα αναμένεται να πλημμυρίσουν στην πρωτεύουσα του Βόρειου Κουίνσλαντ, πληθυσμού δύο εκατομμυρίων κατοίκων, που έχει πληγεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από τις μεγαλύτερες πλημμύρες των 50 τελευταίων ετών. Εκτιμάται ότι, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, 15.000 κάτοικοι της πόλης θα πληγούν από τις πλημμύρες και όλα αυτά ενώ οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Μπρίσμπεϊν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το βράδυ, παρασύρθηκαν πεζοί και αυτοκίνητα, εξαιτίας ισχυρής καταιγίδας που πλημμύρισε τους δρόμους της Τουγούμπα, δυτικά του Μπρίσμπεϊν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 40 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια ελικοπτέρων από τις στέγες των σπιτιών τους, όπου είχαν καταφύγει. Ο αριθμός όμως των αγνοουμένων βρίσκεται στους 66.

Ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονταν στο κεντρικό Μπρίσμπεϊν, καθώς οι κάτοικοί του έσπευδαν να εγκαταλείψουν την πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα είναι σημαντικά τα προβλήματα, αύριο θα είναι άσχημη η κατάσταση και την Πέμπτη θα είναι τραγική για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που θα πληγούν» δήλωσε σε δραματικό τόνο ο δήμαρχος της πόλης.

Οι καταστροφικές πλημμύρες στο Κουίνσλαντ αποδίδονται στο κλιματικό φαινόμενο Λα Νίνια στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού και ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις πλημμύρες στην Αυστραλία, σύμφωνα με τις Αρχές, φτάνει τους 9 νεκρούς και 66 αγνοούμενους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης