Ο δείκτης μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 τις τελευταίες 14 ημέρες στην Εσθονία έφτασε σε επίπεδο άνευ προηγουμένου, ξεπερνώντας τα 1.000 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, αποκαλύπτουν επίσημες στατιστικές που δημοσιοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφηκαν 1.035 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με το εσθονικό Συμβούλιο Υγείας. Τις προηγούμενες 24 ώρες, διαγνώστηκαν 1.028 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμα 9 ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά η χώρα των 1,3 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει περίπου 65.600 μολύνσεις από τον ιό, ενώ οι θάνατοι πλέον πλησιάζουν τους 600. Ο Εσθονός υπουργός Υγείας Τανέλ Κίικ περιέγραψε την κατάσταση κάνοντας λόγο για «νέα αρνητικά υψηλά», σύμφωνα με εσθονικά ΜΜΕ.

«Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό επιπολασμού από το φθινόπωρο» εξήγησε ο υπουργός Υγείας. «Είναι θέμα χρόνου, με μια τάση όπως αυτή, ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται εισαγωγή στα νοσοκομεία να ξεπεράσει τις δυνατότητες του συστήματος υγείας» προειδοποίησε ο Κίικ.

Η κυβέρνηση ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν εμβολιαστεί για τον νέο κορωνοϊό στην Εσθονία 78.759 άνθρωποι, οι 34.050 εκ των οποίων έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης