Αίσιο τέλος για Αμερικανίδες τουρίστριες στο Σινά

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012, 01:46
Αίσιο τέλος για Αμερικανίδες τουρίστριες στο Σινά
Ελεύθερες αφέθηκαν την Παρασκευή δύο τουρίστριες από τις Η.Π.Α. και ο Αιγύπτιος οδηγός τους, οι οποίοι είχαν απαχθεί στη χερσόνησο του Σινά από Βεδουίνους, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

«Οι δύο τουρίστριες ανήκαν σε μία ομάδα πέντε ανθρώπων που ταξίδευαν προς το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο κεντρικό Σινά όταν ένα όχημα, στο οποίο επέβαιναν ένοπλοι και μασκοφόροι άνδρες, σταμάτησε το λεωφορείο τους. Αρχικά οι ένοπλοι πήραν τα χρήματα και τα αντικείμενα αξίας που είχαν μαζί τους οι τουρίστες και στη συνέχεια άρπαξαν τις δύο γυναίκες, τις ανάγκασαν να μπουν στο αυτοκίνητο και διέφυγαν στα βουνά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Βεδουίνοι προχωρούν σε απαγωγές, ζητώντας την απελευθέρωση συγγενών τους που κρατούνται σε φυλακές της Αιγύπτου για τις επιθέσεις στο τουριστικό θέρετρο Ταμπά που είχαν στοιχήσει τη ζωή σε 31 ανθρώπους (2004).

Την Τρίτη, ομάδα Βεδουίνων κράτησε ομήρους για περισσότερες από 20 ώρες Κινέζους εργαζόμενους σε ένα εργοστάσιο τσιμέντου στο βόρειο Σινά, ενώ τον προηγούμενο μήνα απήγαγαν 50 τουρίστες από τη Βρετανία και τη Γερμανία, τους οποίους άφησαν ελεύθερους έπειτα από μερικές ώρες.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012, 01:46