Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας Πολωνός ερασιτέχνης σπηλαιολόγος στην Αυστρία, ο οποίος είχε παγιδευτεί σε βάθος 250 μέτρων πριν από δύο ημέρες.

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απομακρύνουν με ασφάλεια τον 27χρονο, χρησιμοποιώντας ένα φορείο, με το οποίο μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Ο Αυστριακός ειδικός στις διασώσεις Κρίστιαν Ρόιτερ ανέφερε πως ο Πολωνός κατά την πτώση του υπέστη κάταγμα στον μηρό και σ’ ένα πλευρό, ενώ εμφανίζει και συμπτώματα διάσεισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ασθενής μέχρι στιγμής βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση» είπε η εκπρόσωπος του σωστικού συνεργείου του Σάλτσμπουργκ Μαρία Ρίντλερ.

Οι αυστριακές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μόνο το μικρό όνομα του τραυματία (Μάρεκ). Όπως ανακοινώθηκε, ο νεαρός έπεσε, τραυματίστηκε και παγιδεύτηκε στο σπήλαιο Τζακ Ντάνιελς στις Αυστριακές Άλπεις. Οι περίπου 80 διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού χρειάστηκε να προχωρήσουν σε διαπλάτυνση της εισόδου ώστε να χωρέσει το φορείο. Πολλοί από τους διασώστες αυτούς συμμετείχαν στις αρχές Ιουνίου και στην επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός Γερμανού, ο οποίος είχε παγιδευτεί στο κοντινό σπήλαιο Ρίζεντινγκ, στη νότια Γερμανία επί 11 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης