Αίσιο τέλος για τους 106 πρόσφυγες από τη Λιβύη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 17:33
Αίσιο τέλος για τους 106 πρόσφυγες από τη Λιβύη
Σε προσφυγικό καταυλισμό της Τυνησίας αναμένεται να μεταφερθούν οι 106 πρόσφυγες από την Λιβύη οι οποίοι είχαν διασωθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από ένα πλοίο του ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού, «έπειτα από έξι μέρες που παραδέρνουν στη Μεσόγειο», όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Μάλτας.

Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης από την ισπανική φρεγάτα Almirante Juan de Borbon, η οποία συμμετέχει στο ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης από το ΝΑΤΟ, όμως η Ισπανία, η Ιταλία και η Μάλτα διαφωνούσαν για το ποια χώρα θα αναλάβει να τους υποδεχθεί.

Τέσσερις από τους πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη Μάλτα επειδή χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη, όμως οι Αρχές επέμειναν ότι οι υπόλοιποι πρέπει να επιστρέψουν στο λιμάνι που βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Μάλτας οι πρόσφυγες -που προέρχονται από την Τυνησία, τη Λιβύη και τη Γκάνα, ενώ ανάμεσά του βρίσκονται 17 γυναίκες, οι τέσσερις από τις οποίες είναι έγκυες, και οκτώ παιδιά- θα μεταφερθούν με τυνησιακό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στον προσφυγικό καταυλισμό της Ντεχίμπα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 17:35