Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε το μεσημέρι της Δευτέρας την αισιοδοξία του ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον θα καταλήξουν σε συμφωνία για την πλήρη απόσυρση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων από το Χαλέπι. Οι αντάρτες ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της πόλης. Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στη Γενεύη την Τρίτη και την Τετάρτη.

«Θεωρούμε ότι οι Αμερικανοί -όταν παρουσίασαν την πρωτοβουλία τους για την αναγκαιότητα να εγκαταλείψουν όλοι οι αντάρτες το ανατολικό Χαλέπι- γνώριζαν ποια βήματα θα απαιτούνταν από τους ίδιους και τους συμμάχους τους, οι οποίοι επηρεάζουν τους ενόπλους που έχουν εγκατασταθεί εκεί» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε στη Γενεύη ακόμη και σήμερα, αλλά οι Αμερικανοί ζήτησαν να μεταφερθούν οι συνομιλίες μία ή μιάμιση ημέρα μετά… Πιθανώς να ξεκινήσουν αύριο το απόγευμα ή το πρωί της Τετάρτης» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως όταν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές (ΗΠΑ και Ρωσία), όσοι αντάρτες αρνηθούν να εγκαταλείψουν το πολιορκημένο τμήμα της πόλης θα αντιμετωπιστούν ως τρομοκράτες και το Κρεμλίνο θα στηρίξει την επιχείρηση του συριακού στρατού εναντίον τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης