«Παρά το γεγονός ότι έρχονται δύσκολες μέρες, η Κύπρος έχει την ευκαιρία για νέο ξεκίνημα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της νησιωτικής χώρας, Χάρης Γεωργιάδης, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η οικονομία θα ανακάμψει.

«Αυτό που χρειάζεται είναι να προχωρήσουμε με συνέπεια και αποφασιστικά βήματα. Το τίμημα που πληρώνουμε σήμερα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποδοχή του κουρέματος του ελληνικού χρέους χωρίς διασφάλιση» εξήγησε στη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης στο ΡΙΚ από την ανάληψη των καθηκόντων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις διοικήσεις των τραπεζών έγιναν πράγματα και θαύματα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η έκθεση “Alvarez& Marsal” δίνει ορισμένα στοιχεία για τους υπεύθυνους, ωστόσο ειδικά για τη Λαϊκή Τράπεζα οι πληροφορίες είναι ελάχιστες».

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φθάσει μέχρι τέλους και στόχος είναι η διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου. Πρέπει να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας και να ξεκινήσει αμέσως η προσπάθεια για νέο τραπεζικό τομέα, μικρότερο, αλλά καλύτερο. Από τώρα και στο εξής οι τράπεζες θα εποπτεύονται καλύτερα, θα έχουν πιο στέρεα θεμέλια και θα λειτουργούν με ενισχυμένο ορθολογισμό ειδικά στην παροχή ιδιωτικών δανείων» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος ειδικά στην Τράπεζα Κύπρου, ο υπουργός Οικονομικών της νησιωτικής χώρας υπογράμμισε ότι «για να ορθοποδήσει, πρέπει να έχει σταθερή ηγεσία και γι’ αυτό πρέπει επειγόντως να οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο να συμμετέχουν νέοι άνθρωποι».

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης