Ένα ακόμη πλήγμα για την κυβέρνηση του Ιράν και μάλιστα αυτή τη φορά είναι εκ των έσω.

Η κόρη ενός ανώτατου συμβούλου του Ιρανού προέδρου Ahmadinejad ζήτησε άσυλο στη Γερμανία μετά τις απειλές που δέχτηκε εάν επιστρέψει στην πατρίδα της, λόγω της επικριτικής στάσης που τηρεί έναντι της Τεχεράνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Narguis Calor, κόρη του Mehdi Calor, ο οποίος είναι σύμβουλος του Ιρανού προέδρου σε θέματα μέσων ενημέρωσης, βρισκόταν στη Γερμανία για να παρουσιάσει την ταινία μικρού μήκους “Νταρκίς” (Το φτυάρι) στο κινηματογραφικό φεστιβάλ ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Νυρεμβέργης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του φεστιβάλ, η 10λεπτη ταινία παρουσιάζει μια μηχανή που τιμωρεί βάναυσα τους κρατούμενους, την οποία αποκαλεί σύμβολο της “απολυταρχικής βαρβαρότητας”.

“Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ έλαβα ένα τηλεφώνημα από το Ιράν όπου μου είπαν ότι θα ήταν καλύτερα να μην επιστρέψω, λόγω πολιτικών προβλημάτων. Εάν επέστρεφα θα έπρεπε να απαντήσω σε κάθε είδους ερωτήσεις και αυτό μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο για μένα. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από λίγο” είπε η ίδια η Calor μιλώντας στο πρακτορείο Reuter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 25χρονη σκηνοθέτης ωστόσο υποστήριξε ότι η ταινία της δεν επικρίνει την κυβέρνηση του Ιράν αλλά αφορά “την προσωπική της κατάσταση”.

Η Calor δεν διευκρίνισε ποιος την προειδοποίησε, είπε όμως πως δεν έχει καμία επαφή με τον πατέρα της εδώ και ένα χρόνο.

Σε συνέντευξή της στην καθημερινή εφημερίδα Fianancial Times Deutschland είχε αποκαλύψει ότι συμμετείχε στις διαδηλώσεις με αφορμή τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές στο Ιράν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης