Αποκαλυπτικό ήταν χθεσινό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal» σχετικά με τα σχέδια του Οσάμα Μπιν Λάντεν για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001. Επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, αναφέρει ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα σχεδίαζε να πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων εναντίον των Η.Π.Α. και άλλων δυτικών στόχων.

«Ο Μπιν Λάντεν και ο επικεφαλής των επιχειρήσεών του, ο Ατίγια Αμπντ αλ-Ραχμάν, είχαν ανταλλάξει απόψεις για τη σύνθεση της ομάδας που θα αναλάμβανε να πραγματοποιήσει την επίθεση, ωστόσο ο ηγέτης της Αλ Κάιντα απέρριπτε συστηματικά τα ονόματα που πρότεινε ο Ραχμάν», επισημαίνεται στο άρθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, Αμερικανοί αξιωματούχοι κατέληξαν σε αυτή την άποψη ύστερα από την ανάλυση των σημειώσεων και των φακέλων που κατασχέθηκαν από τον αμερικανικό στρατό στις ημέρες που ακολούθησαν την επιδρομή της 2ας Μαΐου στην πόλη Αμποταμπάντ.

Στο άρθρο προστίθεται επίσης ότι ο Μπιν Λάντεν ήθελε να πλήξει μεγάλες αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες, καθώς και τρένα και αεροπλάνα και σε άλλες συμβολικές ημερομηνίες, όπως αυτή της 4ης Ιουλίου όταν και οι Η.Π.Α. γιορτάσουν την επέτειο από την Ανεξαρτησία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης