Tην έντονη ανησυχία της για τον τρόπο διεξαγωγής των συμπληρωματικών βουλευτικών εκλογών του Απριλίου εξέφρασε την Πέμπτη η επικεφαλής κόμματος της Αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ. Η Aung San Suu Kyi εξήγησε πως έχει διαπιστώσει αρκετές παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία, απευθύνοντας έκκληση προς την αρμόδια επιτροπή της μεταβατικής κυβέρνησης του Thein Sein να επιληφθεί των ζητημάτων.

«Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση. Φαίνεται πως υπάρχουν νεκροί οι οποίοι ετοιμάζονται να ψηφίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών του Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήθελα όλοι σας να παρατηρείτε στενά όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι οι εκλογές θα είναι ελεύθερες και δίκαιες», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο John Baird ξεκαθάρισε πως η χώρα του θα συνεχίσει να προσφέρει την υποστήριξή του στην ασιατική χώρα, υπογραμμίζοντας πως έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εκλογές της 1ης Απριλίου κρίνουν το μέλλον της Μιανμάρ και τη στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντί της», σημείωσε.

Στη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας η επικεφαλής του Εθνικού Δημοκρατικού Μετώπου (NLD) δέχτηκε επίθεση την ώρα που κινούταν με το αυτοκίνητό της σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Νάι πι Τάου στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας.

Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων…
7 Νοε 2010: Πρώτες εκλογές μετά από 20 χρόνια
13 Νοε 2010: Τερματίζεται ο κατ’ οίκων περιορισμός της Aung San Suu Kyi
30 Μαρ 2011: Μεταβίβαση της εξουσίας στην τωρινή κυβέρνηση από τους στρατιωτικούς
19 Αυγ 2011: Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης διάσημη ακτιβίστρια συναντά τον πρόεδρο της χώρας, Thein Sein
12 Οκτ 2011: Απελευθερώνονται περισσότεροι από 200 κρατούμενοι
12 Οκτ 2011: Νέα εργατική νομοθεσία επιτρέπει τις συγκεντρώσεις
23 Δεκ 2011: Το NLD νομιμοποιείται
13 Ιαν 2012: Μαζικές απελευθερώσεις πολιτικών αντιφρονούντων

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Δέχτηκε επίθεση διάσημη ακτιβίστρια στη Μιανμάρ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012, 03:45

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης