Έκκληση για συντονισμένη «κυβερνο-επίθεση» εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απηύθυνε η διαδικτυακή ομάδα Πειρατών «Anonymous», προς κάθε ενδιαφερόμενο σε μια προσπάθεια διαμαρτυρίας κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσης της.

Ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από τους «Anonymous Operations», με τη χρήση της λέξης-κλειδί «Operation Grece» καλεί τους συνδρομητές στον λογαριασμό του στο Twitter να επισκεφθούν μαζικά την ιστοσελίδα του ΔΝΤ, προφανώς σε μια προσπάθεια να καταποντίσουν την ιστοσελίδα και να την κάνουν ανενεργή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένη ώρα έναρξης της επίθεσης με την επωνυμία «άρνηση υπηρεσίας». Το μήνυμα παραπέμπει επίσης σε μια ιστοσελίδα που επικρίνει το πρόγραμμα λιτότητας που επιβλήθηκε στην Αθήνα, και συνδέεται με την καταβολή βοήθειας 110 δις. δολαρίων που υποσχέθηκαν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η «κατάρρευση» της ιστοσελίδας του.

«Είμαστε ενήμεροι για την απειλή, και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης