Έτοιμη για διάλογο η αντιπολίτευση στην Αλβανία, αλλά...

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 11:05
Έτοιμη για διάλογο η αντιπολίτευση στην Αλβανία, αλλά...
Έκκληση στη διεθνή κοινότητα, να μην επιτρέψει «να συμβούν στην Αλβανία πράγματα που δεν θα ήθελαν να συμβούν στις χώρες τους», απηύθυνε ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας και δήμαρχος Τιράνων, Έντι Ράμα, αργά χθες το βράδυ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Ράμα επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί παράγοντες δεν πρέπει να υποστηρίζουν πια το καθεστώς του Σαλί Μπερίσα, απλώς και μόνο για χάρη μιας ψεύτικης σταθερότητας και δήθεν χάρη της επικράτησης του κράτους Δικαίου». Ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος τόνισε επίσης ότι «κάθε μέρα που περνάει καθιστά πιο δύσκολη την τήρηση της αναγκαίας ισορροπίας, που διασφαλίζει τη σταθερότητα της χώρας».

Και έκλεισε προσθέτοντας: «Εμείς, ως αντιπολίτευση, είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συμβιβασμούς προς το συμφέρον της Αλβανίας και των ίδιων των Αλβανών πολιτών, αλλά ποτέ δεν θα αποδεχθούμε, για χάρη της σταθερότητας, το status quo των συναλλαγών και της διαφθοράς, ούτε πρόκειται να παραδώσουμε τις θεμελιώδεις ελευθερίες του λαού, εν ονόματι μιας προσωρινής ασφάλειας, με ένα κόστος που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την παρούσα κρίση».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 11:05