Έτοιμη να μιλήσει για τη σχέση της με τον Τραμπ η Στόρμι Ντάνιελς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 10:28
Έτοιμη να μιλήσει για τη σχέση της με τον Τραμπ η Στόρμι Ντάνιελς
Η ηθοποιός ταινιών πορνό που φέρεται να είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2006 «απείλησε» την Τετάρτη να κάνει αποκαλύψεις στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι μετά την παραδοχή του δικηγόρου του Αμερικανού προέδρου ότι της έδωσε χρήματα αποδεσμεύεται ντε φάκτο από τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει.

Η Τζίνα Ροντρίγκες, εκπρόσωπος της Στόρμι Ντάνιελς, γνωστοποίησε σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι η πελάτισσά της πλέον δεν αισθάνεται ότι την περιορίζει η συμφωνία αυτή μετά τις δηλώσεις του Μάικλ Κόεν, του δικηγόρου του Τραμπ.

«Η Στόρμι θα πει την ιστορία της» τόνισε η Ροντρίγκες.

Όλα ξεκίνησαν στις 12 Ιανουαρίου, όταν η «Wall Street Journal» αποκάλυψε ότι η 38χρονη Στέφανι Κλόφονρτ, γνωστή στη βιομηχανία του πορνό με το όνομα Στόρμι Ντάνιελς, είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Τραμπ, παρότι εκείνος ήταν ήδη παντρεμένος με τη νυν σύζυγό του Μελάνια. Η σχέση αυτή χρονολογείται το 2006, τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του γιου τους Μπάρον.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε «ανακυκλωμένες παλιές πληροφορίες, που έχουν δημοσιευθεί και διαψευστεί κατηγορηματικά πριν από τις εκλογές».

Η υπόθεση έμοιαζε να ξεχνιέται όταν, προς έκπληξη όλων, ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι όντως υπήρχε συμφωνία με την Ντάνιελς, αλλά τα χρήματα που της έδωσε ήταν δικά του.

«Στη διάρκεια της προσωπικής συναλλαγής το 2016 χρησιμοποίησα δικά μου χρήματα για να καταβάλω 130.000 δολάρια στην κυρία Στέφανι Κλίφορντ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από τους «New York Times» ο Κόεν.

«Ούτε ο Οργανισμός Τραμπ ούτε η εκστρατεία του Τραμπ δεν αποτέλεσαν μέρος της συναλλαγής με την κυρία Κλίφορντ, και ούτε ο ένας ούτε η άλλη με αποζημίωσαν για αυτήν την πληρωμή, άμεσα ή έμμεσα» διαβεβαίωσε ο δικηγόρος.

Ο Μάικλ Κόεν απαντούσε σε προσφυγή της Common Cause, μιας ένωσης παρακολούθησης των χρηστών εκλογικών πρακτικών, η οποία εκτιμά ότι ο Τραμπ ενδέχεται να παραβίασε τους κανονισμούς που διέπουν τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών.

Το ποσό το οποίο καταβλήθηκε στην Ντάνιελς έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 θα έπρεπε να είχε περιληφθεί στους λογαριασμούς της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, «διότι οι πόροι χρησιμοποιήθηκαν με στόχο να επηρεαστεί» η ψηφοφορία, σύμφωνα με την Common Cause.

«Η πληρωμή στην κυρία Κλίφορντ ήταν νόμιμη και δεν υπήρξε συνεισφορά της εκστρατείας (του Τραμπ) ούτε υπήρξε δαπάνη της εκστρατείας από οποιονδήποτε» συνεργάτη της, επέμεινε ο Κόεν.

Όμως η εξήγηση αυτή δεν ικανοποιεί την Common Cause. «Η ημερομηνία και οι συνθήκες» της πληρωμής «δίνουν την εντύπωση ότι τα χρήματα καταβλήθηκαν στην κυρία Ντάνιελς σε μια προσπάθεια να επηρεαστούν οι εκλογές», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πολ Ράιν, στέλεχος της ένωσης.

«Τα ερωτήματα για την πληρωμή αυτή και οι συνθήκες της πρέπει να απαντηθούν και μάλιστα ενόρκως» τόνισε, ζητώντας από την ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνήσουν την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 10:50