Έτοιμο το Ιράν να συνομιλήσει για την ειρήνευση στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 12:52
Έτοιμο το Ιράν να συνομιλήσει για την ειρήνευση στη Συρία
Το Ιράν έχει την πρόθεση να καθίσει μαζί με τους αντιπάλους του και να συζητήσουν την κρίση στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί, διευκρινίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν θα συζητήσει για το μέλλον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μέχρι να επικρατήσει η ειρήνη στη χώρα.

«Θα καθίσουμε σε οποιοδήποτε τραπέζι συνομιλιών με χώρες της περιοχής, αλλά και εκτός αυτής» ανέφερε ο Ιρανός πρόεδρος ερωτηθείς εάν το Ιράν είναι διατεθειμένο να συζητήσει για τη Συρία με αντιπάλους όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία.

«Ο Σύροι σκοτώνονται, χάνουν τα σπίτια τους... η πρώτη προτεραιότητά μας είναι ο τερματισμός της αιματοχυσίας, η αποκατάσταση της ασφάλειας και η επιστροφή των ανθρώπων στις εστίες τους, έπειτα θα μιλήσουμε για το μέλλον» είπε.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Τεχεράνη με τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, τον πρώτο ηγέτη χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτεται το Ιράν εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, ο Χασάν Ροχανί κάλεσε την Ε.Ε. και τις δυνάμεις της Μέσης Ανατολής να βρουν μία λύση στη συριακή κρίση.

«Εάν κάποια μέρα η Συρία είναι περισσότερο ασφαλής, αυτό θα είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής και του κόσμου» επεσήμανε.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 13:00