Πρόθυμη να διακόψει τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι εμφανίζεται η συριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο δοκιμαστικής εφαρμογής μιας κατάπαυσης του πυρός, τόνισε σε δηλώσεις του ο μεσολαβητής του ΟΗΕ στη Συρία.

Το Χαλέπι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων ανάμεσα στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και τους εξεγερμένους στους οποίους περιλαμβάνονται ισλαμιστικές ταξιαρχίες, η σκληροπυρηνική συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα Μέτωπο Νόσρα και υποστηριζόμενες από τη Δύση στρατιωτικές μονάδες. Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη συμμαχικών πολιτοφυλακών, έχει καταλάβει αρκετά χωριά κοντά στο Χαλέπι, δίνοντας μάχες που στόχο έχουν την περικύκλωση της πόλης και τη διακοπή των γραμμών ανεφοδιασμού των ανταρτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε το βράδυ της Τρίτης πως θα ζητηθεί από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να διακόψουν τα πυρά όλμων και ρουκετών.
«Η κυβέρνηση της Συρίας με ενημέρωσε για την προθυμία της να σταματήσει κάθε αεροπορικό βομβαρδισμό και επιχείρηση του πυροβολικού για μια περίοδο έξι εβδομάδων σε ολόκληρη την επικράτεια της πόλης» τόνισε, προσθέτοντας πως θα ταξιδέψει στην πολύπαθη χώρα το συντομότερο δυνατόν.

«Δεν έχω ψευδαισθήσεις επειδή, με βάση τις εμπειρίες του παρελθόντος, αυτή θα είναι μια δύσκολη αποστολή. Τα γεγονότα θα αποδείξουν αν η κατάπαυση του πυρός θα κρατήσει και θα μπορέσει να επαναληφθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας» επεσήμανε επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης