Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα έτοιμος να φιλοξενήσει την φυλακισμένη Ουκρανή αντιφρονούσα Γιούλια Τιμοσένκο στη Ρωσία για να υποβληθεί σε θεραπεία, ενώ εκτίμησε ότι οι απειλές πολιτικού μποϊκοτάζ της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του Euro 2012 είναι εκτός τόπου και χρόνου.

«Αν η Γιούλια (Τιμοσένκο) το θεωρεί αυτό εφικτό και εφόσον συμφωνούν και οι αρχές της Ουκρανίας, με χαρά μας θα δεχτούμε τη Γιούλια Τιμοσένκο για να υποβληθεί σε θεραπεία», δήλωσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, προσθέτοντας ότι «ο αθλητισμός είναι ξεχωριστός από την πολιτική», ενώ ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προτείνει ένα μποϊκοτάζ του Euro 2012 λόγω της φυλάκισης της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ η Ουκρανία έκρινε σήμερα «καταστροφικές» τις προσπάθειες να «πολιτικοποιηθεί» το Euro-2012, αφότου αρκετοί Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να μποϋκοτάρουν το πρωτάθλημα λόγω της φυλάκισης της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί καταστροφικές τις προσπάθειες να πολιτικοποιηθούν τα αθλητικά γεγονότα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ουκρανική διπλωματία.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης