Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έσπευσαν να βοηθήσουν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, να περπατήσει, καθώς έχασε την ισορροπία του λίγο πριν από το εορταστικό δείπνο του ΝΑΤΟ, γράφει η ιστοσελίδα Euractiv.

Λίγο αργότερα, οι πρωθυπουργοί της πΓΔΜ και της Πορτογαλίας, Ζόραν Ζάεφ και Αντόνιο Κόστα, εθεάθησαν να βοηθούν τον Ευρωπαίο αξιωματούχο προκειμένου να κατέβει τις σκάλες. Στη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Mαρκ Ρούτε, ο πρόεδρος Γιούνκερ έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια νύχτα, ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε σε αναπηρική πολυθρόνα. Στο παρελθόν, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι υποφέρει από ισχιαλγία, η οποία μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή αδυναμία στα πόδια.

Μετά από την εκδήλωση, ο κ. Ρούτε δήλωσε: «Απ΄όσο γνωρίζω δεν έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, απλώς κάποιες φορές έχει έντονους πόνους στην πλάτη».

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι μόλις 63 ετών. Έχει πει ότι δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Κομισιόν αλλά το ερώτημα τώρα είναι, αν είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη θητεία του που τελειώνει το φθινόπωρο του 2019. Η επόμενη υποχρέωση του Γιούνκερ είναι μια επίσκεψη στον Λευκό Οίκο στις 25 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει έναν κατακλυσμιαίο εμπορικό πόλεμο», γράφει το Euractiv.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης