Οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης αποφάσισαν να επιβάλλουν αυστηρότερους περιορισμούς, καθώς η ρωσική πόλη υποδέχεται χιλιάδες ξένους φιλάθλους για τα παιχνίδια του Euro 2020, παρά την αύξηση κρουσμάτων της Covid-19 στην περιοχή (865 τη χθεσινή μέρα) και στη χώρα συνολικά.

«Υποδεχόμαστε με χαρά τους φιλάθλους από διαφορετικές πόλεις και χώρες. Δυστυχώς ένα μεγάλος αριθμός ανθρώπων, δείχνουν να παραμελούν εντελώς τους κανόνες ασφάλειας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε ισχύ» τόνισε σε δήλωσή του ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, Αλεξάντερ Μπεγκλόφ, δείχνοντας την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πόλη θα φιλοξενήσει συνολικά 7 αγώνες για τη φάση των ομίλων και έναν προημιτελικό, έχοντας δηλώσει πως θα «ανοίξει» το 50% της χωρητικότητας του γηπέδου της Ζενίτ. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Μπεγκλόφ «…δεν έχει καμία σημασία να μειώσουμε τον αριθμό των οπαδών, αν όσοι φορούν μάσκες μπαίνοντας στο γήπεδο, τις αφαιρούν απ’ τα πρόσωπά τους, όταν φτάσουν στις κερκίδες».

Οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης πάντως, ξεκαθάρισαν πως τα καταστήματα και τα εστιατόρια της πόλης θα κλείνουν απ’ τις 14:00 έως τις 18:00 και θα επιτρέπεται σε έναν πολύ περιορισμένο αριθμό ανθρώπων να συμμετάσχουν σε events έξω από το γήπεδο, από το πρωί της Πέμπτης (17/06) κι έπειτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης