Την αποχώρησή της από τον δημοφιλή ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision, που φέτος θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε η Αρμενία.

Η Eurovision δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει «θύμα» των διεθνών και στρατηγικών σχέσεων. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως συνέβη και αυτή τη φορά, καθώς η Αρμενία επικαλέστηκε ως αιτία της φετινής της αποχής δηλώσεις του προέδρου της διοργανώτριας χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν και οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν υπόσχονταν εγγυήσεις ασφάλειας σε όλες τις χώρες, που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, μερικές ημέρες νωρίτερα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν έκανε εξαίρεση για μια από τις χώρες αυτές, δηλώνοντας ότι ο ‘υπ’ αριθμόν 1 εχθρός’ για το Αζερμπαϊτζάν είναι οι Αρμένιοι όλου του κόσμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης της Αρμενίας.

Υπενθυμίζεται ότι Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν έχουν τεταμένες σχέσεις για την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, με τη διαμάχη τους να κορυφώνεται με τον ομώνυμο πόλεμο ο οποίος είχε κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, προκαλώντας παράλληλα και κύματα προσφύγων από το Καραμπάχ προς τις δυο αντικρουόμενες χώρες. Ο πόλεμος έληξε το 1994.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης