Ο Αρχιραβίνος της Βρετανίας Ephraim Mirvis κράτησε μια πρωτοφανή στάση εναντίον του Εργατικού Κόμματος πριν από τις εκλογές του επόμενου μήνα, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να δουν το «νέο δηλητήριο» που έχει ριζώσει στο κόμμα και εκφράζοντας φόβο για τη μοίρα των Εβραίων στη χώρα εάν ο Jeremy Corbyn γίνει πρωθυπουργός.

«Ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος αντιμετώπισε τον αντιεβραϊκό ρατσισμό είναι ασυμβίβαστος με τις βρετανικές αξίες για τις οποίες είμαστε τόσο περήφανοι – της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς όλους τους ανθρώπους. Εβραίοι και μη Εβραίοι, είναι ντροπιασμένοι για το τι έχει συμβεί» δήλωσε ο Αρχιραβίνος Ephraim Mirvis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Εργατικοί απάντησαν απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Αρχιραβίνου και επέμειναν: «Ο Jeremy Corbyn είναι ένας διά βίου αγωνιστής κατά του αντισημιτισμού και έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι δεν έχει θέση στο κόμμα και στην κοινωνία μας και ότι όποιος ασχολείται με αυτό δεν το κάνει στο όνομά του».

Ο Corbyn συνέκρινε τη δεινή κατάσταση της Γάζας με την «πολιορκία του Λένινγκραντ και του Στάλινγκραντ» σε ομιλία του το 2010.

Ο Corbyn και το Εργατικό κόμμα θεωρούνται επικίνδυνοι για το κράτος του Ισραήλ λόγω δηλώσεων που υπογραμμίζουν τα συνεχιζόμενα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις του παλαιστινιακού λαού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως οι κατηγορίες του αντισημιτισμού εναντίον του Corbyn προκύπτουν από τον φόβο ότι ο Σιωνισμός θα κληθεί να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Είναι και η δήλωση του Corbyn: «Θα αναγνωρίσουμε παλαιστινιακό κράτος όταν αναλάβουμε το πρωθυπουργικό αξίωμα».

Η ιδέα του Βρετανού πρωθυπουργού υπέρ της Παλαιστίνης και υπέρ της δικαιοσύνης είναι ανάθεμα για ορισμένες ομάδες ανθρώπων, το Ισραήλ και τους υποστηρικτές του.

Πληροφορίες από «Information Clearing House»
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης