Ο ηγέτης του κόμματος «Λέγκα» της ακροδεξιάς, Ματέο Σαλβίνι, μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών στην Ιταλία με ποσοστό 34%, ψηφίστηκε με μεγάλα ποσοστά από τη Λαμπεντούζα μέχρι τη Βεντιμίλια.

Στο νησί της  Λαμπεντούζας το οποίο βρίσκεται στις ακτές της Λιβύης από πού συνεχίζεται να  προσέρχονται πρόσφυγες, το κόμμα του Σαλβίνι πήρε το ποσοστό 45,8%, πολύ περισσότερες από το από το Δημοκρατικό Κόμμα (PD).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Δημοκρατικό κόμμα ωστόσο είχε για υποψήφιο του τον γιατρό του νησιού ο οποίος έγινε γνωστός για το ντοκιμαντέρ του: «Fuocoammare» (“Φωτιά στη θάλασσα”).

Το ακροδεξιό κόμμα εξασφάλισε και το 44% των ψήφων στη Βεντιμίλια, στην ακτή της Λιγουρίας όπου εδώ και χρόνια διέρχονται πλήθη μεταναστών προσπαθώντας να φτάσουν στην Γαλλία. Επίσης το 41% στην Μπαρντονέκια που είναι ο τελευταίος σταθμός για όσους τολμούν να περάσουν από την ορεινή διέλευση.

Στην Καλαβρία (νότια), προπύργιο του Κινήματος Πέντε Αστέρων, η Λέγκα ξεπέρασε τον κυβερνητικό σύμμαχό της στο Ριάτσε, επί μακρόν πρότυπο υποδοχής μεταναστών, ο πρώην δήμαρχος του οποίου όμως, ο Ντομένικο Λουκάνο, διώκεται για βοήθεια στη παράτυπη μετανάστευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί η Λέγκα πήρε το 30% των ψήφων έναντι 26% για το M5S και 17% για το PD, που υποστήριξε τον Λουκάνο.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης